luni, 25 iunie 2012

Andy Whitfield

Drama traita de Spartacus Andy Whitfield: Nici nu putea sa urce scarile, atat era de fragil. Mesajul emotionant transmis copiilor inainte sa moara

Acum un an, intreaga planeta era socata de vestea mortii actorului Andy Whitfield, care a pierdut la 39 de ani lupta cu cancerul. Starul seriei Spartacus a fost extrem de iubit de fanii sai, dar si de colegi, care l-au respectat intotdeauna, iar moartea sa pare ireala chiar si acum. De curand, sotia sa a decis sa dezvaluie cateva lucruri cutremuratoare despre lupta lui Andy cu cancerul.
Drama traita de Spartacus Andy Whitfield: Nici nu putea sa urce scarile, atat era de fragil. Mesajul emotionant transmis copiilor inainte sa moara


Intr-un interviu acordat publicatiei britanice Daily Mail, sotia vaduva a lui Andy Whitfield a marturisit detalii cutremuratoare despre pierderea sotului ei, care ramane inexplicabila pentru ea si acum. Impreuna cu cei doi copii, Jesse de 7 ani si Indigo de 4 ani, Vashti Whitfield incearca sa treaca peste pierderea cumplita a sotului si tatalui lor.


"In ultimele cuvinte adresate copiilor, Andy le-a spus ca se duce sa doarma pentru ca trupul lui nu mai functioneaza, ca este ca un fluture cu aripile frante, dar ca intodeauna va fi langa ei, sa ii vegheze." a povestit Vashti.




Drama lui Whitfield a a fost cu atat mai mare pentru ca a fost lovit de boala exact atunci cand avea cel mai mult succes. Actorul devenit celebru datorita rolului lui Spartacus din serialul "Spartacus: Blood and Sand", difuzat de Starz a primit  25% sanse de supravietuire atunci cand a fost diagnosticat cu boala limfom non-Hodgkin in septembrie 2010, moment in care a parasit si serialul.



Atunci a fost momentul in care a decis sa filmeze lupta sa cu boala si imaginile sa fie folosite intr-un documentar, care se va numi "Be Hhere Now". Documentaristul Lilibet Foster a surprins ore intregi de imagini cu eroul serialului Spartacus in diverse ipostaze trecand de la stari de optimism, la furie, deziluzie, frustrare si neputinta. "Andy a crezut ca lupta sa ii poate ajuta si pe ceilati ca el si a decis sa faca acest documentar" a spus sotia sa.


Dar pe langa asta, documentarul este si o poveste de dragoste, dintre Andy si sotia sa Vashti, care s-au intalnit in urma cu 20 de ani in Londra, printr-un prieten comun. Cei doi s-au mutat impreuna in Sidney dupa doar 3 luni si s-au casatorit in 2001.


Vashti a mai povestit cum si-a inceput sotul sau cariera de actor: a fost remarcat de o agentie de modeling pe plaja, iar in timp a reusit sa ajunge pe TV, in reclame, ceea ce l-a motivat sa devina actor.


In 2009, a venit succesul, cu rolul din Spartacus, un rol care il solicita enorm de mult fizic si era nevoit sa faca ore intregi pe zi de antrenamente. Spre finalul filmarilor, Andy a inceput sa se imbolnaveasca si a renuntat la orele de antrenamente.  A consultat mai multi specialisti, insa nimeni nu stia sa ii ofere un raspuns la problema lui.  La inceputul anului 2010, durerile devenisera insuportabile: "Cateodata statea intins pe jos, pe podea, ca o femeie care naste si simte durerile travaliului."


Dupa ce a descoperit cancerul, Andy a inceput tratamtentele. Fara ele, doctorii i-au dat o sansa de supravietuire intre 3 si 6 luni. Dupa 6 sesiuni de chimioterapie, Andy devenise optimist si credea ca mai exista o sansa. "Petrecea foarte mult timp cu copiii. Insa dupa 6 saptamani, o tomografie a aratat o tumoare la creier. Credeam ca era un capitol incheiat, dar nu a fost asa " a mai spus sotia sa.

Intr-un moment emotionant, cuplul si-a tatuat pe brat textul "Be Here Now", care va fi si numele documentarului despre Andy whitfield. "Asta a fost modul nostru de a ne spune ca vom fi impreuna indiferent ce se intampla."

Cancerul a revenit, la fel si drama: "Am trecut de la stadiul <<o sa te faci mai bine>> la <<esti pe moarte>>".


Tratamentul devenea tot mai puternic, iat Whitfield din ce in ce mai slabit si marcat de durerile insuportabile. "Era foarte bolnav, in unele zile abia avea putere sa se dea jos din pat. Avea niste cosmaruri halucinogene incredibil de tulburatoare. Dar Andy a refuzat sa ingenuncheze in fata bolii" a mai povestit Vashti.



In mai 2011, Andy a facut si ultima sesiune de chimioterapie, care a fost cea mai dura dintre toate: "Durerile depaseau orice imaginatie. Omul puternic de care ma indragostisem devenise atat de fragil de parca ar fi fost facut din servetele".



Tumorile ii apasau pe coloana vertrebrala, iar medicii nu mai aveau nici o solutie: "Nu prea mai erau solutii, nu se mai putea vindeca, ci era doar o chestiune de timp".


In iulie 2011, Andy traia in agonie pura: "Era atat de slabit incat nu putea sa urce scarile din apartament. A stat intr-un azil o saptamana, nu se putea ridica din pat".

Cu trei zile inainte de moartea sa, Andy s-a reintors in azil: "Pentru mine el deja nu mai era. Si-a adunat fortele sa isi ia adio de la copii. S-a chinuit enorm sa isi stranga toate fortele pentru a-i lua pe cei mici pe genunchi, ca sa isi ia adio. Atunci a adus aminte de fluture. Apoi, s-a intors spre mine si mi-a spus <<Asta e tot ce pot sa fac acum>> si a trebuit sa ii iau pe cei mici de langa el." a povestit Vashti.




Andy Whitfield a murit a doua zi, in bratele sotiei sale, Vashti. "Lui Andy nu i-a fost niciodata rusine sa recunoasca atunci cand era infricosat, speriat sa u sa planga in fata camerei. Ideea filmului este sa pretuiesti viata si sa faci tot ce iti doresti, cat mai ai timp" a spus regizorul Lilibet Foster.
Aceeasi viziune o impartaseste si Vashti: "Andy a crezut atat de mult ca ai o singura sansa la viata, incat ar trebui sa faca orice ca ea sa insemne ceva in final".

vineri, 8 iunie 2012

Transformers

Michael Bay renunta la filmele cu roboti dupa 5 ani si 2.6 miliarde de $: cum va arata ultimul sau film Transformers

Regizorul american Michael Bay e decis sa faca al patrulea film din seria Transformers, insa a anuntat ca acesta va fi ultimul din franciza regizat de el si va avea o distributie complet noua.
Michael Bay renunta la filmele cu roboti dupa 5 ani si 2.6 miliarde de $: cum va arata ultimul sau film Transformers
Al treilea film din serie, Transformers: Dark of the Moon a marcat finalul unei ere, dupa ce starul francizei Shia LaBeouf si restul distributiei i-au spus adio lui Optimus Prime si restul robotilor.

Regizorul de 47 de ani le-a povestit celor de la Los Angeles Times care sunt intentiile sale cu privire la al patrulea film, care momenten nu are un titlu.


"Regizorul ne-a dezvaluit ca al patrulea film va avea o distributie total noua si ca robotii vor fi restilizati, vor suferi modificari. Mai mult, Bay a declarat ca acesta este ultimul film din serie regizat de el, dar ca pregateste seria pentru urmatorul regizor care o va prelua" scriu cei de la Los Angeles Time, care au stat de vorba cu regizorul la deschiderea parcului de distractii Transformers: The Ride 3D.


Dupa ce Shia LaBeouf a declarat hotarat ca nu se mai intoarce, presa straina deja a speculat cateva nume pentru eroul principal. Cel mai vehiculat nume este cel al lui Jason Statham, insa sansele sunt foarte mici ca actorul din seria Transporter sa se implice in acest proiect.

Seria Transformers s-a lansat in 2007, e alcatuita din 3 filme in acest moment si a strans incasari de 2.6 miliarde de dolari la nivel mondial. Shia LaBeouf  a devenit unul dintre cele mai populare staruri de box-office, iar Megan Fox  care a jucat in primele doua pelicule, a devenit peste noapte una dintre cele mai dorite actrite din lume. Fanii se intreaba daca retragerea lui Michael Bay ar putea sa o aduca inapoi in serie pe frumoasa actrita de 26 de ani Megan Fox. Anul trecut, inlocuitoarea sa, modelul Rosie Huntington-Whiteley i-a dezamagit crunt pe fani.

In 2010, Steven Spielberg a cerut in mod special ca Megan Fox sa fie concediata si sa nu mai apara in cel de al treilea film “Transformers”, dupa ce aceasta a facut comentarii nepotrivite la adresa regizorului francizei, Michael Bay pe care l-a facut nazist. Producatorii nu au iertat-o nici pentru ca a criticat  filmele Transformers.




Transformers 4 urmeaza sa fie lansat in cinematografele din SUA pe 27 iunie 2014. Pentru acest film producatorul Steven Spielberg si regizorul Michael Bay se vor intoarce la carma francizei. Desi Paramount Pictures si Hasbro  planuiesc si al cincilea film din serie, Bay nu va mai fi regizor.

In 2007, Transformers  inspirat din jocurile Hasbro a creat un adevarat fenomen si a strans incasari la nivel mondial de 700 de milioane de dolari. Filmul a lansat cariera unuia dintre cei mai talentati tineri actori, Shia LaBeouf, si a transformat-o intr-un sex simbol pe Megan Fox. Michael Bay, numit regele blockbusterelor, isi demonstra maestria la capitolul efecte speciale.

In 2009, a urmat Transformers: The Revenge of the Fallen, care  a depasit incasarile primului film, ajungand la 837 de milioane de dolari. Desi nu a fost la fel de bine primit de critici si este considerat cel mai slab din serie, al doilea film a fost mai bine realizat la nivel vizual si le-a oferit spectatorilor o aventura intr-o lume dominata de roboti gigantici care iti taie rasuflarea la orice aparitie.







In 2011, Michael Bay a optat pentru 3D in realizarea celui de al treilea film din franciza, Transformers: Dark of the Moon iar colaborarea dintre Bay si Spielberg a dat roade inca o data.

Transformers: Dark of the Moon a reusit sa treaca de 1 miliard de dolari la incasari. Fara Megan Fox, dar cu o alta frumusete rapitoare, Rosie Huntington-Whiteley, Shia LaBeouf a continuat aventura alaturi de Optimus Prime si Bumblebee impotriva inamicilor, Decepticonii.      



miercuri, 6 iunie 2012

15 minute, 12 ore, 12 saptamani

Efectul miraculos al unei diete asupra corpului tau in 15 minute, 12 ore, 12 saptamani


In momentul in care te hotarasti sa tii o dieta, singurul gand care te macina este acela de a incapea in rochia noua, superba pe care pandesti sa o porti de atata timp. Fara sa-ti dai seama insa, in corpul tau au loc o multime de schimbari pe care nu le observi, dar care fac minuni pentru sanatate.

Tensiunea arteriala scade, nivelul de zahar din sange asemenea, iar colesterolul mare se reduce din ce in ce mai mult. A avea probleme cu greutatea trece dincolo de o simpla problema de imagine, iar daca alegi sa privesti dincolo de aparente iti vei da seama ca a urma un regim alimentar corect va aduce mult mai multe beneficii.
Chiar daca surplusul de kilograme nu se elimina cu una cu doua, uite ce schimbari importante se intampla in corpul tau in momentul in care te hotarasti sa tii un regim alimentar.
Dupa 15 minute: Dupa primul mic dejun sanatos pe care alegi sa-l mananci, stomacul tau trimite semnale de satietate catre creier si simti deja ca te-ai saturat si ca nu mai ai nevoie de alte alimente pentru a-ti satisface foamea. Procesele pe care le indeplineste organismul dis de dimineata sunt in plina desfasurare, deci toti nutrientii sunt utilizati cum nu se poate mai bine. Daca ai ales sa elimini din meniu mancarea procesata si ti-ai indreptat atentia catre proteine, te vei simti instantaneu mai energica.
Dupa 3 ore: Arterele sunt pregatite sa pompeze sangele in toate tesuturile si organele din corp.
Dupa 6 ore: Colesterolul “bun” il curata pe cel daunator.
Dupa 12 ore: Corpul tau are, pentru prima oara, ocazia de a arde grasimile deoarece a scapat de zaharul pe care l-ai consumat. In momentul in care consumi mult zahar, organismul este ocupat cu eliminarea lui si lasa grasimea pe un plan secund.
Dupa 16 ore: Intri in repaus.
Dupa 24 ore: Esti cu jumatate de kilogram mai usoara, deoarece corpul tau a inceput deja sa elimine excesul de apa si toxinele care isi faceau de cap in sistemul tau.
Dupa 3 zile: De indata ce corpul simte ca pierde din greutate, toate procesele care au legatura cu colesterolul si tensiunea arteriala incep sa functioneze normal si sanatos.
Dupa o saptamana: Antioxidanti importanti cum ar fi vitamina C si vitamina E devin din ce in ce mai puternici, iar corpul tau functioneaza din ce in ce mai bine.
Dupa o luna: De vreme ce nu mai trebuie sa procesezi mancare nesanatoasa, colesterolul bun isi face din ce in ce mai mult loc in organismul tau, inlaturandu-l pe cel daunator.
Dupa 6 saptamani: Ai slabit suficient si iti poti achizitiona haine noi pentru o garderoba de invidiat. Nivelul colesterolului si al trigliceridelor este semnificativ imbunatatit, asa ca te poti bucura de reusitele tale.
Dupa sase luni: Te vei simti mai sanatoasa deoarece corpul tau va invata cum sa retina nutrientii si substantele benefice. Datorita faptului ca ti-ai redus cantitatea de zahar din sange, productia de insulina din corp va fi echilibrata. Astfel, riscul aparitiei diabetului de tip 2 scade.
Energia din corp va creste considerabil deoarece procesul de detoxifiere la care te-ai supus isi va arata, in sfarsit, rezultatele. In acest moment, vei vedea roadele efortului tau si te vei simti cu adevarat bine.
Tot ce mai ramane de facut este sa respecti regimul sanatos de viata pe care l-ai adoptat si sa nu cazi prada tentatiilor. Mult succes!

marți, 5 iunie 2012

Spartacus

Vestea care va intrista milioane de fani. Serialul fenomen Spartacus se incheie dupa 3 sezoane. Primele imagini din ultima serie

Milioane de fani din intreaga lume isi vor lua adio de la cel mai curajos razboinic, Spartacus, in cel de-al treilea sezon, care va fi si ultimul. Cei de la Starz au anuntat oficial ca serialul fenomen se va incheia in 2013.
Vestea care va intrista milioane de fani. Serialul fenomen Spartacus se incheie dupa 3 sezoane. Primele imagini din ultima serie


Dupa atatea injunghieri si lupte sangeroase, Spartacus isi va infrunta ultimul inamic roman anul viitor. Serialul care a dus violenta si sexul la cote maxime pe tv si care a facut audiente record se va incheia anul viitor, dupa ce se va lansa al treilea sezon.



Sezonul final se va numi "Spartacus: War of the Damned" si va avea premiera in SUA in ianuarie 2013. "A fost o decizie foarte grea si dificila din punct de vedere emotional pentru mine si partenerii mei" a spus intr-un comunicat oficial creatorul showului, Steve S. DeKnight. "Povestea lui Spartacus se va incheia glorios, iar finalul ii va incanta pe fani, care au fost alaturi de noi in aceasta aventura formidabila. Spartacus va avea un sfarsit epic, asa cum merita". a mai adaugat DeKnight.


Cu Spartacus, cei de la Starz au dat lovitura in 2010, cand a fost lansat primul sezon, Blood and Sand. Anul trecut insa, show-ul a suferit cea mai mare pierdere, dupa ce eroul principal, Andy Whitfield, cel care l-a jucat pe Spartacus in primul sezon, a murit la 18 luni dupa ce a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin.




Chris Albrecht, presedintele Starz Entertainment, i-a adus un omagiu emotionant: "Cel care a jucat rolul unui campion pe ecrane a fost de asemenea un campion in viata reala. Whitfield a infruntat cancerul cu forta, curaj si gratie!"

Andy Whitfield a devenit extrem de popular la inceputul lui 2010 cand serialul Spartacus a fost lansat in America, insa  la doar 4 luni dupa ce a devenit un star international acesta a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin.



Actorul i-a rugat pe colegi sa nu opreasca productia serialului care a intrat in stand by dupa ce  Whitfield a anunta ca este bolnav. In ianuarie 2012 a fost lansat noul sezon al serialului, Spartacus Vengeance, unde Liam McIntyre, un actor australian, l-a inlocuit pe Andy Whitfield.





Saptamanal, serialul a fost urmarit de peste 6 milioane de spectatori, o cifra record pentru postul Starz.  Unul dintre elementele de succes au fost scenele de violenta realizate intr-un stil deosebit, asemanator celor din filmul "300", dar si consistenta de scene de sex. Serialul a fost vandut in peste 150 de tari. Mai mult, Spartacus a reusit sa intre pe lista celor mai bine vandute seriale pe DVD din istorie. "Spartacus a devenit un fenomen mondial si a depasit asteptarile tuturor, a reusit sa atraga milioane de fani in intreaga lume, asa ca le vom oferi un final pe masura. " a spus CEO-ul de la Starz, Chris Albrecht.

"Acest sezon va fi cel mai spectaculos si cel mai tare de pana acum. Vor exista batalii grandioase, intre sute de oameni. Vom incerca sa aducem cele mai spectaculoase momente din istoria lui Spartacus in scena, astfel incat finalul sa fie unul extraordinar." a spus DeKnight.




Spartacus a fost numit de critici un serial cu totul special, datorita imbinarii scenelor de violeta cu dialogurile shakesperiene, care i-au oferit un aer de autenticitate. Spartacus va lasa in urma o mostenire impresionanta, un serial care a revolutionat televiziunea demonstrand ca se poate folosi ecranul verde mult mai mult (nu exista nici o scena filmata in cadru deschis) si ca sexul excesiv nu este intotdeauna un factor gratuit de a atrage audienta.


Imagine de la filmarile sezonului 3, "War of the  Damned"




"Prefer sa inchei un show  lasandu-i pe spectatori cu dorinta de a vrea mai mult decat sa il inchei cand deja publicul este plictisit de poveste. Vrem sa facem cele mai bune 10 episoade" a mai spus DeKnight pentru Entertainment Weekly.




Insa, creatorul serialului a anuntat o veste surpriza pentru fani: acesta vrea sa ii atraga dupa incheierea lui Spartacus, catre un nou serial, "Incursion", pe care l-a definit ca fiind o combinatie intre "jocul video Halo si seria tv Band of Brothers", scrie Entertainment Weekly.


Actiunea din Spartacus: War of Damned are loc dupa infrangerea comandantului roman Gaius Claudius. Spartacus (Liam McIntyre) si oamenii sai se bucura de victoriile glorioase impotriva romanilor in Batalia de la Vesuvius. Aceste victorii nu doar ca au intarit legenda lui Spartacus dar au marit numarul rebeliilor sclavi la 30.000.  Roma incepe sa tremure in fata lui Spartacus, care acum este si mai puternic.








vineri, 1 iunie 2012

Morgan Freeman

Morgan Freeman, actorul care de 18 ani ramane inegalabil cu cel mai popular film din istorie. Daca viata ta ar fi un film ti-ai dori sa fie povestita de el

Cu o voce autoritara si o infatisare intotdeauna linistita, acest popular actor american a devenit una dintre cele mai respectate figuri ale cinematografiei moderne. Morgan Freeman implineste pe 1 iunie 75 de ani. Daca viata ta ar fi un film ti-ai dori sa fie povestita de el.
Morgan Freeman, actorul care de 18 ani ramane inegalabil cu cel mai popular film din istorie. Daca viata ta ar fi un film ti-ai dori sa fie povestita de el
A fost Dumnezeu, presedintele Statelor Unite, presedintele Africii de Sud, seful CIA, detectiv sau sofer de taxi. "Imi plac rolurile. Pe undeva insa realizezi ca exista o diferenta intre a fi actor si lumea vedetelor de film. Daca ramai actor, lumea se va duce sa vada filmele in care joci" declara cu intelepciune actorul premiat cu Oscar.

La 75 de ani, cu parul grizonat, usor dat pe spate, cu o cariera ce numara aproape 100 de filme, actorul inspira clasa, stil si este mai activ ca niciodata pe marile ecrane.

A castigat un Oscar in 2004 pentru rolul fantastic din "Million Dollar Baby" si a mai primit 4 nominalizari pentru Street Smart (1987), Driving Miss Daisy (1989), The Shawshank Redemption (1994), Invictus (2009). 3 dintre acestea a fost numite de Institutul American de Film in topul celor mai motivationale filme din istorie: Driving Miss Daisy (1989) - locul 77, Glory (1989) - locul 31 si The Shawshank Redemption (1994) - locul 23.

Dragostea sa pentru filme a inceput cu mici productii in New York in anii '60, avand sa iasa la lumina un deceniu mai tarziu cu show-ul pentru copii "The Electric Company".  Nominalizarea la Oscar pentru rolul din "Street Smart" (1987) l-a adus in atentie. In perioada anilor '80, Morgan Freeman accepta roluri secundare in multe filme, creandu-si un renume prin faptul ca interpreta cu veridicitate personaje intelepte, cu atitudini parintesti, grijulii.



"Daca traiesti o viata prefacuta, viata ta nu are nicio valoare pana cand nu faci ceva care sa-ti provoace realitatea in care traiesti" spune actorul, care militeaza de multi ani contra discriminarii rasiale. Considera ca rasismul este "inca viu" in Statele Unite, declarandu-se insa increzator in privinta sanselor ca, in timp, acest flagel sa fie eradicat.


Nascut in iunie 1937, in Memphis, Tennessee, tanarul Freeman a intrat la Los Angeles Community College la varsta de 24 de ani, cand a ajuns in insoritul L.A. ca sa-si urmeze marele vis. A debutat pe scena la varsta de 9 ani, intr-o piesa organizata la scoala. La 12 ani, castiga un concurs de interpretare si astfel i se deschid portile catre un show de radio in Nashville, Tennessee, in paralel cu scoala. Zecile de western-uri pe care le-a vazut in copilarie si filmele cu Gary Cooper l-au facut sa se indragosteasca de actorie. Incurajat de parinti si de profesorii de liceu pe care l-a absolvit in 1955, Freeman stia insa ca rasismul din acea perioada nu-i va face drumul usor.




Dupa liceu a incercat sa devina pilot de lupta in Air Force insa s-a lovit de un alt zid - pentru ca era negru nu ii era permis sa zboare. Pana sa studieze actoria, Freeman a lucrat ca mecanic in aviatia americana.

Primul sau rol a fost intr-o piesa de teatru in 1969. Apoi a lucrat in televiziune, avand cateva roluri in seriale. In 1973 a reusit sa obtina un mic rol in thriller-ul "Blade", iar de aici talentul sau l-a propulsat mai departe, reusind sa obtina roluri cu regularitate.

“Cu totii suntem fascinati de magia filmului. Acest eveniment magic ne permite sa sarbatorim prezentul si sa ne uitam la trecutul glorios”, a spus Freeman in acest an la gala premiilor Oscar.

Pana astazi, actorul a numit "The Shawshank Redemption" (1994), o adevarata capodopera ce ofera un portret extrem de realist asupra vietii dintr-o inchisoare, cel mai bun film pe care l-a facut. Nominalizat la 7 Oscaruri filmul regizat,  scris si produs de Frank Darabont este cel mai votat film din istorie pe site-ul IMDb cu peste 760 de mii de voturi  si considerat cel mai popular din '90 incoace. Regizorul peliculei Frank Darabont, a marturisit ca l-a ales pe Morgan Freeman in rolul lui Red pentru prezenta si alura sa autoritara. Desi este un film legendar, The Shawshank Redemption unde joaca alaturi de Tim Robbins a fost un mare esec de box office.




"The Shawshank Redemption este filmul pe care lumea il va aduce mereu in discutie. Este cel mai comun. Cred ca in afara de Casablanca este cel mai vizionat film. Eu ma bucur de compliment"
a declarat actorul care crede ca numele filmului i-a facut un deserviciu productiei pentru ca lumea nu stia sa-l pronunte.

In anii '90 cariera sa a luat un avant urias cu filme ca Robin Hood: Prince of Thieves (1991), Unforgiven (1992), marele succes regizat de Clint Eastwood. A  fost un detectiv pe urmele unui criminal in serie alaturi de Brad Pitt in "Se7en" (1995), a fost presedintele Statelor Unite in "Deep Impact" (1998) si Dumnezeu in "Bruce Almighty". (2003)

Deseori este catalogat ca fiind cel mai mare actor in viata, lucru pe care nu-l aproba si spune ca este doar norocos. Oscarul castigat il tine intr-un dulap din biroul sau.



Printre rolurile mai recente se numara cel al lui Nelson Mandela in Invictus ( 2009) rolurile principale din filmele de succes ale lui Christopher Nolan, “The Dark Knight” si “Batman Begins” filmul lui Rob Reiner, “The Bucket List,” alaturi de Jack Nicholson,  filmul lui Robert Benton “Feast of Love”, filmul lui Ben Affleck, “Gone Baby Gone” si “Lucky Number Slevin".


Vocea sa distincta s-a putut auzi pe coloana sonora a filmului lui Steven Spielberg, “War of the Worlds” sau in documentarul premiat cu Oscar, “March of the Penguins”.

A fost insurat de doua ori, prima data in 1967 cu Jeanette Bradshaw de care a divortat in 1979. De a doua sotie Myrna Colley-Lee a divortat in 2010. Are patru copii, doua fete si doi baieti.

In paralel cu activitatea actoriceasca, Morgan Freeman a participat ca membru al juriului din cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, a pus bazele companiei de productie Revelations Entertainment, conduce companie de distributie de filme ClickStar si este gazda si narator al emisiunilor de stiinta pe diferite canale de televiziune, relevand pasiunea sa pentru astronomie si aeronautica. De asemenea, este ales ca narator din cauza vocii sale deosebite, puternice, usor de recunoscut.